Urządzenia i Akcesoria
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
40 g cukru
-
skórka z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
2 żółtka
-
1 laska wanilii tylko ziarna
-
1 szczypta soli
-
110 g mąki pszennej
Krem waniliowy
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
3 listki żelatyny10 g żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
400 g mleka
-
4 żółtka
-
80 g cukru
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g mąki pszennej
-
1 szczypta soli
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Sos truskawkowy i kruszonka
-
60 g cukru
-
60 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g truskawek, mrożonych, przekrojonych na pół250 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
193.7 mg
Białko
11.8 g
Kalorie
2588.8 kJ /
618.3 kcal
Tłuszcz
39 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
24.3 g
Węglowodany
55.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta serowa z cydrem
1 godz.
Tarta z jabłkami (TM6, TM7)
1 godz.
Portugalski crème brûlée
25 min
Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym
1 godz. 30 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Ciasto z kruszonką
3 godz. 20 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
2 godz. 15 min
Lasagne bolońska
1 godz. 45 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Szybki sos beszamelowy
10 min